Ozo leuke kleding
Image default
Architectuur

Een moodboard maak je zo!

Ben je van plan je huis of inrichting te veranderen, maar weet je niet zo goed in welke stijl of kleur je dit wilt gaan doen? Om hierachter te komen kan je een moodboard maken. Een moodboard kun je in verschillende manieren maken. Je kan er voor kiezen deze bijvoorbeeld online te maken, van papier te maken of digitaal. Een moodboard gebruiken veel architecten, interieurarchitecten of kleding ontwerpers. De moodboards geven veel inzicht in welke stijl je mooi vind en welke kleuren je hierbij wilt gebruiken. Hoe maak je nu een moodboard? Lees dat hieronder verder! 

Wat gebruik ik voor een moodboard?

Zoals ik net al zei kan je verschillende manieren gebruiken om een moodboard te maken. Wat je zelf het meest handig, leuk en praktisch vind kan je dan het beste kiezen. Laten we zeggen dat we voor een papieren/kartonnen moodboard gaan, hoe kan je dit in elkaar zetten?

Voor een papieren moodboard heb je veel tijdschriften nodig, leuke frutsels en bijvoorbeeld kleurstaaltjes. Met deze 3 knutsel spullen kan je gaan kijken welke stijlen je mooi vind, die knip je uit de tijdschriften. De kleuren kun je kiezen door de staaltjes te gebruiken en de kleuren erbij te plakken. Je kan eventueel nog planten blaadjes, riet of andere leuke accessoires erbij plakken om inzicht te krijgen in de accessoires. 

Ga je voor een digitale moodboard? Dan is het handig dat je de juiste websites uitzoekt waar je makkelijk de plaatjes kan kopiëren en in je programma kan plakken. De plaatjes haal je bijvoorbeeld uit Google, websites of Pinterest. Gebruik bijvoorbeeld het teken programma op je pc of tablet. 

Pinterest wordt vaak gebruikt als moodboard programma, je kan er namelijk zelf je thema uitkiezen en zo de afbeeldingen opslaan in een zelfgekozen onderwerp. Pinterest wordt tegenwoordig het meest gebruikt voor het verzamelen van plaatjes en moodboards.