Ozo leuke kleding
Image default
Mode en Kleding

Schoenen online bestellen: vier tips

Sommige mensen vinden shoppen heerlijk, maar vooral voor mannen is winkelen vaak niet de grootste hobby. Online schoenen kopen, zoals op de Mason Garments webshop, kan daarom een uitkomst zijn. Of je nu zoekt naar loafers of een andere sneaker, je wilt natuurlijk helemaal tevreden zijn met je aankoop. Echter: online schoenen kopen kent ook een paar valkuilen. Dit zijn vier tips voor het online kopen van schoenen.

Is de webshop betrouwbaar?

Niet iedere webshop is even betrouwbaar. Is een deal te mooi om waar te zijn? Dan is het in veel gevallen ook niet waar. Om te voorkomen dat je een bestelling plaatst, om vervolgens nooit je schoenen te ontvangen is het van belang om op voorhand op onafhankelijke fora of in jouw kennissenkring te checken of die nieuwe webshop die je gevonden hebt te vertrouwen is.

Check het retourbeleid

Als je schoenen niet passen wil je ze natuurlijk zonder al te veel gedoe en extra kosten kunnen terugsturen. Heb je een mooie nieuwe webshop gevonden? Check dan altijd even hoe het retourneren bij hen werkt. Als dat niet mogelijk is, of echt een ontzettend klus met extra kosten gaat worden, kun je beter een andere webshop zoeken. Er zijn namelijk zat grote webshops met een heel prettig retourbeleid, .

Bestel meerdere maten

De ene schoen is de andere niet. In een schoenenwinkel pas je ook vaak meerdere maten. Om teleurstelling te voorkomen kun je daarom online vaak het best ook meerdere maten bestellen. Zit je bijvoorbeeld altijd tussen maat 39 en 40 in? Bestel ze dan gewoon allebei. Als het retourbeleid een beetje oké is, kun je de schoenen in de maat die niet past gewoon terugsturen.

Let op buitenlandse maten

Hoewel je het best in eigen land kunt bestellen, hebben buitenlandse webshops vaak een ander of groter aanbod. Bestel je bij een buitenlandse webshop? Let dan goed op de maatvoering die ze hanteren. In Amerika, het Verenigd Koninkrijk, China en Brazilië hanteren ze bijvoorbeeld een andere maatvoering. Is de maatvoering die op de website vermeld staat bij jou niet bekend? Online kun je hele makkelijke omrekentabellen vinden. Meerdere maten bestellen is wederom aan te raden, omdat veel maatvoeringen toch ingewikkeld één op één om te rekenen zijn.