Ozo leuke kleding
Image default
Onderwijs

Cursus volgen voor werk

Het leren van de Chinese taal is een hele andere manier van leren dan een westerse taal. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het feit dat Chinees een toontaal is. De meeste mensen leren deze taal omdat ze het nodig hebben voor hun werk of omdat er familie woont. Maar wat is een toontaal en hoe kan je deze taal het beste leren? 

 

Een toontaal  

Bij een toontaal verandert de betekenis van het woord volledig wanneer er al één lettergreep in het woord anders wordt uitgesproken. Spelling en uitspraak zijn in het chinees twee verschillende systemen. Dit is anders dan bijvoorbeeld de Engelse taal. Daar wordt de uitspraak geassocieerd met de spelling. Wanneer je bijvoorbeeld het woordje ‘dictionary’ op een andere manier uitspreekt, zullen mensen je vaak wel begrijpen. In het Chinees is dat niet zo. Wanneer je de juiste tonen gebruikt maar een andere klemtoon legt, zullen de Chinezen niet weten wat jij bedoelt. De uitspraak van een woord is hier dus erg belangrijk.  

 

Is het dan mogelijk om Chinees te leren? 

Het is zeker mogelijk om Chinees te leren. Het is belangrijk om direct te onthouden dat accurate uitspraak en de woordleermethode de belangrijkste sleutels zijn om jezelf de taal master te maken. Een cursus Chineesis daarbij zeker aan te raden. In het Chinees leer je eerst de tonen. Vervolgens ga je leren hoe je woorden uitspreekt. Wanneer je dit onder de knie hebt ga je door naar de uitspraak van zinnen. Uiteindelijk ga je ook grammatica leren en je eigen zinnen construeren. Dit komt uiteraard pas wanneer je de uitspraak echt onder de knie hebt. Dit is natuurlijk anders dan bij het leren van de meeste talen binnen Europa. Daar leer je schrijven, luisteren, lezen en nog veel meer door elkaar heen. Je ontwikkelt direct alle vaardigheden.  

 

Een vreemde taal leren voor werk 

De Chinese taal wordt vaak geleerd door arbeiders die het nodig hebben voor hun werk. Ze willen de basis van het Chinees leren om vriendelijk en beleefd over te komen bij hun Chinese collega’s. Daarom is het nooit verkeerd een goede taalcursus te volgen. Wil je graag een andere vreemde taal leren voor je werk? Dan kan je natuurlijk ook zoeken naar bijvoorbeeld de cursus Arabisch. Daar zal je alles te weten komen over de Arabische taal en cultuur.  

 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/chinees/