Ozo leuke kleding
Image default
Mode en Kleding

Hier let je op bij het kopen van sportkleding

De kleding die je draagt tijdens het sporten kies je met zorg uit. Het mag niet te strak zitten want dan knelt het je bloedsomloop af. Te los, en het gaat schuren wanneer je beweegt. Goede schoenen zijn belangrijk om klachten aan voeten, enkels en knieën te voorkomen. En zo zijn er nog talloze accessoires die je nodig hebt om veilig en verantwoord te kunnen sporten. Met de tips uit dit artikel vind je de juiste sportkleding voor jouw tak van sport!

Een veel gemaakte fout bij het kiezen van sportkleding

Voordat we beginnen met de tips, eerst een veel gemaakte fout die mensen maken wanneer ze gaan shoppen voor sportkleding. En dat is dat ze sportkleding als een algemene term zien. Een sportbroek is een sportbroek, toch? En je kunt je gympen net zo goed gebruiken voor een rondje hardlopen als voor krachttraining. Niets is minder waar! Sportkleding is vaak juist heel erg toegespitst op de sport die je gaat beoefenen. Er zijn speciale broeken om in te hardlopen en hardloopschoenen heten niet voor niets zo. Kleding en schoeisel gebruiken voor een sport waar deze niet voor ontworpen zijn leidt juist eerder tot blessures.

Kleding voor hardlopen

Wanneer je wilt gaan hardlopen heb je kleding nodig die het zweet goed afvoeren en waar je goed in kunt bewegen, zonder dat deze gaat schuren. Een strakke hardloopbroek is aan te raden en je kunt verschillende shirts vinden van ademend materiaal, waardoor het zweet snel verdampt. Kies in ieder geval geen katoenen shirt. Dit materiaal raakt doorweekt, wordt zwaar en gaat schuren. Wanneer je in de sportprijzen wilt vallen zijn ook je schoenen erg belangrijk. Schoenen met voldoende demping zijn nodig, zeker wanneer je grote afstanden gaat lopen.

Kleding voor krachttraining

Bij krachttraining is vooral je schoeisel belangrijk. Anders dan bij hardlopen of andere duursporten, heb je bij krachttraining meer aan schoenen met een harde zool. Zo kun je meer kracht zetten en sta je altijd stevig op je voeten.