Ozo leuke kleding
Image default
Mode en Kleding

Welke soorten bikini’s kennen we allemaal?

Welke soorten bikini’s kennen we allemaal?

 

Net als schoenen, hebben we ook bikini’s is allerlei soorten en maten. Niet voor niets is de bikini één van de belangrijkste items voor een vrouw als het gaat over het inpakken van de koffer voor vakantie. Kleding is natuurlijk ook van belang, maar de bikini is iets wat we dagelijks meerdere uren dragen en dus ook iedereen ziet. Waar het bij een man enkel praktisch doel dient, gaat het bij een vrouw natuurlijk vele malen verder. Er wordt nagedacht over de pasvorm, de kleur, maar ook het type bikini. Kortom, voldoende om over na te denken dus. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal eigenlijk zijn, hebben we de meest voorkomende bikini’s voor je op een rijtje gezet. Zo willen we je een idee geven van welke er allemaal zijn en kun je voor jezelf als vrouw bepalen welke variant wellicht iets is voor jou. 

 

Push up bikini

 

De bekendste variant van de bikini is toch wel de push up bikini. Net als dat een push up bh kennen, kennen we ook een push up sport bh. Kortom, de push up is niet meer weg te denken uit de hedendaagse lingerie. Het grote voordeel aan deze bikini, is dat ze niet alleen zorgen voor een stuk meer optisch volume, maar ook zorgen voor extra ondersteuning. Je zult wel begrijpen, dat wanneer je borsten kunnen rusten op de vulling, dit zorgt voor extra ondersteuning, waardoor ook het gewicht beter kan worden verdeeld over de bandjes. Dit heeft dus niet alleen een optisch voordeel, maar zal ook je lichaam ten goede komen.

 

Bikini zonder beugel

 

Veel vrouwen vinden het tegenwoordig fijn om de natuurlijke vormen te laten zien. Een goede voorbeeld hiervan is dat een bikini zonder beugel. Waar een voorgevormde voedingsbh er wel één heeft, is dit dus bij een bikini niet het geval. Het grote voordeel is, dat deze bikini doorgaans een stuk minder strak zit er door het ontbreken van zowel de beugel als de vulling ook een stuk sneller droog is. Zo kun je dus prima vlak voordat je vertrekt nog even een laatste duik in het water nemen, wat droog worden doen je ontzettend snel. Niet alleen een bikini zonder beugel is overigens ontzettend populair. Ook de bh zonder beugel zien we steeds vaker voorbij komen. Vooral bij vrouwen met een wat kleinere cupmaat is het vaak een bewuste keuze omdat het wat fijner zit.