Vervangen van de trapleuning

Ozoleukekleding

Vervangen van de trapleuning

Bij het renoveren van een nieuw gekocht huis kan het zo maar zijn dat er een aantal dingen niet naar wens zijn. Vaak zijn meerdere kamers niet naar wens en wil je deze compleet veranderen. Ook het trappenhuis kan wel een beurt gebruiken. De trappen matchen niet met de trapleuning en het lijkt wel of het hout van de trapleuning ieder moment uit elkaar kan vallen. Je wilt graag de trapleuning vervangen maar je weet niet wat de mogelijkheden zijn. Om je een handje te helpen hebben wij deze informatieve blog voor je geschreven.

Vaak is een trapleuning simpel weg te vervangen met een nieuwe laklaag. De laklaag is zo aangebracht en de trapleuning laat weer nieuw. Helaas is dat deze keer niet mogelijk omdat de trapleuning er niet uitziet. Het is best lastig om een nieuwe trapleuning te kopen omdat het niet iets is wat je elke dag doet. Je moet namelijk rekening houden met de vorm van het trappenhuis. Daarnaast kan het zo zijn dat de trapleuning recht moet zijn of kromming. 

Enkele populaire trapleuningen zijn:

  • Houten trapleuning
  • Stalen trapleuning
  • Kunststof trapleuning

De meest traditionele trapleuning is de houten trapleuning. De houten trapleuning is een leuning die je in de meeste huizen tegenkomt. De trapleuning is makkelijk te onderhouden en gemakkelijk te plaatsen. Ook onder de houten trapleuningen is er onderscheid te maken in hout zoals bijvoorbeeld beukenhout, grenenhout en rubberhout.

Een trendy design die je veel terug ziet in moderne huizen is de jaren 30 trapleuning. De trapleuning is vooral veel terug te zien in portiekwoningen in grote steden. Het is een lastige klus om deze zelf te plaatsen maar zeker mogelijk. Een balustrade is ook een mooie oplossing die aansluit bij deze trend. Als je huis dus wilt voorzien van een trendy klassieke look is het zeker waard om een jaren 30 tapleuning te bekijken.

 

 

https://www.lamiwood.nl/