Ozo leuke kleding
Image default
Mode en Kleding

Nieuwe schoenen kopen: let op deze 5 dingen!

Is er iets leukers dan nieuwe schoenen kopen? Terwijl je ze past en al bedenkt met welke outfits je ze gaat dragen, voel je de opwinding. Maar er is meer dan alleen het uiterlijk van de schoen. Je wilt niet later ontdekken dat ze toch niet perfect zitten. Daarom hebben we alle tips en trucs voor je verzameld. Zo weet je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe Mason Garments schoen. Lees verder!

Pas ze aan het einde van de dag

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het kopen van nieuwe schoenen is het tijdstip waarop je ze past. Ga pas winkelen aan het einde van de middag of pas je online aangekochte schoenen bij voorkeur in de namiddag. Dit komt doordat je voeten gedurende de dag enigszins zwellen. Na urenlang staan en lopen hebben je voeten extra ruimte nodig. Door schoenen aan het einde van de dag te passen, kun je er zeker van zijn dat ze comfortabel zitten, zelfs als je voeten wat dikker zijn geworden.

Kies voor kwaliteit

Met het enorme aanbod aan schoenen, zowel online als in winkelstraten, moet je goed kijken naar het materiaal. Leren schoenen worden vaak beschouwd als een uitstekende keuze vanwege hun comfort, duurzaamheid en flexibiliteit. Leer ventileert goed, waardoor je minder snel zweetvoeten krijgt. Bovendien passen leren schoenen zich na verloop van tijd aan de vorm van je voeten aan, waardoor ze als gegoten zitten. Hoewel ze wellicht wat duurder zijn, garanderen ze een goede investering voor comfortabele schoenen.

Ga niet blindelings af op je maat

Vaak kopen mensen schoenen in hun standaardmaat zonder in hun achterhoofd te houden dat schoenmaten kunnen variëren tussen merken en zelfs tussen verschillende modellen. Je moet echt goed voelen of de schoen goed zit, ongeacht de maat op het label. Als je online schoenen koopt, kun je altijd de maatinformatie van het merk raadplegen en, indien nodig, contact opnemen voor advies. Het is ook slim om meerdere maten te bestellen en te vergelijken, zodat je de perfecte pasvorm kunt kiezen.

Pas beide schoenen

Het is een veelvoorkomende misvatting dat als één schoen goed past, de andere dat ook zal doen. Bijna niemand heeft exact dezelfde maatvoering voor beide voeten. Zelfs kleine verschillen kunnen leiden tot schurende bandjes of ongemakkelijke drukpunten. Daarom moet je beide schoenen passen voordat je een aankoop doet. Als je voeten aanzienlijk van elkaar verschillen, probeer dan inlegzolen om het verschil te compenseren.

Draag de juiste sokken

Sokken bepalen de pasvorm van schoenen. Tijdens het passen moet je dezelfde sokken dragen die je normaal gesproken bij die specifieke schoenen zou dragen. Dikke sokken kunnen bijvoorbeeld resulteren in een strakkere pasvorm dan dunne zomerkousjes. Zorg ervoor dat je tijdens het passen de juiste sokken draagt om een realistisch beeld van de pasvorm te krijgen. Met deze tips moet het wel lukken!