De voordelen van een bedrijfsfilm

Ozoleukekleding

Een bedrijfsfilm maken is wat veel bedrijven tegenwoordig opnemen in het communicatieplan van de onderneming. Een bedrijfsvideo is veelzijdig en voor vele doeleinden in te zetten. Daarnaast kun je uit meerdere uitvoeringen van de bedrijfsfilm kiezen zoals productvideo’s, recruitmentvideo’s en de testimonialvideo’s. Het (laten) maken van een bedrijfsvideo door een professioneel videomarketingbureau zoals Playforward brengt vele voordelen met zich mee.

Een bedrijfsfilm raakt de kijker

Met een bedrijfsvideo speel je in op de emotie van de kijker. De combinatie van beeld, geluid en gesproken tekst roept een gevoel en kijkervaring op bij de kijker. Zo geef je een positieve connotatie met je bedrijf mee zodat klanten zich jouw bedrijf beter zullen herinneren.

Een bedrijfsfilm trekt de aandacht van de kijker

Bewegende beelden trekken de aandacht van je klanten. Als je de aandacht hebt, heb je de kans om je boodschap over te brengen. Uit een enquête is gebleken dat 65 procent van de mensen die je bedrijfsvideo gezien hebben, tot actie overgaan.

Een bedrijfsfilm zorgt voor een betere vindbaarheid

Een bedrijfsvideo trekt ook de aandacht bij zoekmachines, zoals Google. Websites met een of meerdere bedrijfsvideo’s komen hoger in de zoekresultaten terecht wat leidt tot wel 157 procent meer verkeer naar je website. Dit is uit verschillende onderzoeken gebleken. Ook op social media kun je jouw bedrijfsvideo goed inzetten. Een vermakelijke bedrijfsvideo leidt tot meer delen, meer mensen die het zien en dus meer mensen die naar je website gaan.

Laat een tijdloze bedrijfsvideo maken

Een bedrijfsvideo is veelzijdig en kan jaren meegaan. Een voorwaarde is wel dat je een bedrijfsvideo creëert waarin geen informatie staat die snel kan verouderen. Een goede bedrijfsfilm gaat daarom zeker zo’n vijf jaar mee. En hoe langer een film meegaat, des te beter verdien je de kosten van het maken van de video terug. Veelzijdig is een bedrijfsvideo ook, aangezien je deze online en offline kunt inzetten. Schakel hiervoor Playforward in!